הכוורת בק הילה עובדת

כריסטופר פאפאס, מייסד ארגון E-Learning Industry - פלטפורמה ללמידה ארגונית, כותב על מודל הכוורת בסביבות העבודה הדינמיות הקיימות בימנו. עבודת צוות ושיתוף פעולה הופך את העובדים ליותר פרודוקטיביים באמצעות שיתוף עומס העבודה שלהם ויצירתיים יותר באמצעות מגוון הרעיונות והפרספקטיבות המגוונות. הוא מחלק את מרכיבי עבודת הצוות שניתן לאמץ מעולם הדבורים למספר עקרונות, כמו תפקידים מוגדרים, ערוצי תקשורת, פיצול משימות ואמון הדדי.
-
תפקידים [דק1] ומוגדרים של חברי הצוות - מושבת דבורים היא קהילה מורכבת ומאורגנת, בה לכל דבורה תפקיד מוגדר (המלכה, הפועלות, דבורים). בארגון, אם כל אחד מודע לתקפידיו ותחומי אחריותו, כולם ירגישו בטוחים יותר ואחראים יותר לתפקידם.
-
ערוצי תקשורת פתוחים לשיתוף פעולה - לדבורים הפועלות יש אמצעי תקשורת מיוחד שנקרא "ריקוד הדבורים". הן משתמשות בו כדי להעביר מידע בעל ערך אחת לשניה. באופן דומה, על ידי עידוד העובדים להביע את מחשבותיהם ולספק רעיונות חדשניים. אפליקציות צ'אט, שבהן כל אחד יכול לשמור על קשר עם עמיתיו לאורך כל היום, הן פלטפורמה טובה לכך.
-
פיצול משימות תוך הסתמכות אחד על השני - הדבורים מחלקות את המשימות שלהן כדי להבטיח תפקוד יעיל של הכוורת. מקום עבודה מודרני צריך לחלק משימות לפי הכישורים והמומחיות של כולם. הצלחה של אחד קשורה בהצלחה של כולם.
-
אמון הדדי - דבורים מקבלות החלטות קולקטיביות שעוזרות להן להתמודד עם אתגרים, כגון הקצאת משאבים או איתור הקן החדש שלהן. עובדים האמונים על הרעיונות והידע של חבריהם נהנים מהחוכמה הקולקטיבית של הצוות. הם מגיעים להחלטות במהירות ומצליחים להשיג את מטרותיהם המשותפות