top of page

רוקמים דיאלוג

רציונל

"דיאלוג הוא שיחה שהמעורבים בה מנכיחים את עצמם ומתעניינים בזולתם הן בחינת אנושיותם המשותפת והן מבחינת אישיותם הייחודית ותוך כדי הסתמכות על אמון, בוד, פתיחות וקשב דדיים הם מתקדמים יחד אל הבנה טובה ומקפת יותר של עצמם, של זולתם, ושל קשרי החיים המשותפים להם" (אלוני, 2008). הדיאלוג הינו מפגש בין בני אדם הניזון מאהבה, ענווה ואימון.

 

הצורך בחיפוש אחר מודלים מגוונים של דיאלוג מקורו בתחושות של אי נחת ממצב החינוך בימינו. מערכת החינוך נושאת דגלים של אידיאלים, תיאוריות ופרקטיקות חינוכיות. המציאות עדיין רחוקה ממימוש הרעיונות.  אנו מבקשים לחשוף את הפוטנציאל הטמון בדיאלוג כאמצעי ליצירת משמעות  ואת דמות המחנך כ"גנרטור של דיאלוג" (נווה, 2003).

 

בתערוכה מוצגות מסורות של דיאלוג לאורך ההיסטוריה המוארות בזיקה לתיעוד מפגשי שיח עכשווי. המסורות השונות נותנות ביטוי לתפיסת הדיאלוג כגורם בעל סגולות של העצמה. מאז ימי סוקרטס וקונפוציוס דרך החשיבה של אבן ח'לדון בסוף ימי הביניים ועד הדיאלוג הדיגיטלי של המאה ה-21.

 

בחרנו להציג מפגשי שיח המתקיימים בבתי ספר, בגנים ובמסגרות בלתי פורמליות. אלה מהווים טקסט פתוח לשאלות ונקודת מוצא לדיאלוג.

bottom of page