גיבור תרבות הוא אדם מפורסם, בעל אישיות כובשת ומלהיבה, המצליח לפרוץ לתודעת ההמונים ולהשפיע על היבטים רחבים של התרבות.
חקר גיבורי תרבות נותן לנו יכולת התבוננות מעמיקה על רחשי הלב של הרחוב בשנות ה-70. מעבר לעיסוק המתמשך בנושאים כבדי משקל כמו מדיניות, חברה וכלכלה. נראה כי לאדם הפשוט תמיד יידמה שהוא יוכל להשיג עלייה במעמדו החברתי אם רק ילך ל"מקומות הנכונים" ויתחכך ב"אנשים הנכונים". אנשים מעין אלה דומה שתמיד היו, אך המגע איתם נקבע מראש כאפשרי רק לפלח אוכלוסייה מיוחד מאוד, בדרך כלל ממעמד עליון. הרי מה יותר פשוט לאדם להיות ראש ממשלה (או להידמות אליו) או ללבוש את השמלה המעוצבת שדוגמנית על לבשה גם היא, ובכך להידמות אליה, אפילו לרגע קט.....
במסגרת המחקר ערכנו ראיונות עם קרובי משפחה ואנשים אחרים שחיו באותה תקופה יהודים וערבים, כאלה שהיו בני נוער בשנות ה-70 או מבוגרים בני אותה תקופה. הם תיארו מנקודת מבטם את גיבורי התרבות שהעריצו, ספרו על האופנים שבהם גיבורי תרבות אלה השפיעו על חייהם אז ועד היום. כמו כן, אספנו צילומים וחפצים המעידים על גיבורי התרבות.
המפגש עם גיבורי התרבות של שנות ה-70 ועם אנשים שהעריצו אותם עורר שאלות המתייחסות אלינו כאן ועכשיו:
מדוע לגיבורי תרבות יש השפעה חזקה כל כך על אנשים ועל התנהגותם הצרכנית?
מה הופך אדם לגיבור תרבות? מהם הכוחות שמניעים את התהליך הזה?
מדוע אנשים נוטים להעריץ/לדבוק בגיבור תרבות מסוים?
אז הצטרפו אלינו למסע במנהרת הזמן, אל עבר כדור הדיסקו, התקליטים והווי הלהקות הצבאיות. המתינו בנשימה עצורה למהדורת ה"להיטון" השבועית, הברישו את בלורית הצ'אק נוריס, שירו "מתוק לי מתוק" - כי זה הזמן.